www.bioteszta.hu

Színes tészta csirkével és zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Rédei-féle színes ízek tészta
  • 6 dkg szárított paradicsom aprítva (lehet olajban eltett is)
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 csokor friss petrezselyem
  •  3evőkanál margarin
  • 45dkg cukkini, félbe vágva, karikázva
  • 37,5 dkg piros és sárga Kalifornia paprika, csíkokra vágva
  • 45 dkg csíkokra vágott, sós vízben főtt csirkemell


A tésztát főzzük meg előírás szerint.
Aprítsuk össze a fokhagymát, szárított paradicsomot, bazsalikomot és petrezselymet, majd keverjük össze 2 evőkanál margarinnal.
1 evőkanál margarint olvasszuk meg egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a cukkinit (kb. 2 perc) vegyük ki. Majd a paprikát is pároljuk meg (kb. 3-5 perc).
A leszűrt , de még meleg tésztához adjuk a bazsalikomos pürét  (így jól elolvad a margarin), óvatosan forgassuk bele a párolt zöldségeket és a sós vízben megfőzött csirkemellet.

 

                            Jó étvágyat!

Medvehagymás szélesmetélt szalonnával és gombával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Rédei-féle durum medvehagymás szélesmetélt
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg szalonna
  • 1 kis fej hagyma
  • bors
  • 4-5 ek olaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • pici cukor
  • pár csepp sima ecet


A tésztát előírás szerint kifőzzük.
A vöröshagymát felaprítjuk majd az olajon megpároljuk. Rádobjuk a felaprított szalonnát és átsütjük, majd a gombát is hozzáadjuk és megdinszteljük. Amikor ezzel kész vagyunk a lisztet hozzáadjuk és felöntjük a tejszínnel. Csomómentesre keverjük, felforraljuk. Ízesítjük, sóval, cukorral és pici ecettel ízesítjük.
A legvégén ízlés szerint aprított petrezselyemzöldet is tehetünk bele.

                                 Jó étvágyat!

Színes tészta tonhallal és mángolddal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Rédei-féle Színes ízek tészta
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor mángold
  • 1 doboz (170 gramm) tonhal konzerv olajban
  • só, bors, esetleg chili (ízlés szerint)
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 5 dkg friss reszelt parmezán sajt


A tésztát előírás szerint megfőzzük.
Az olívaolajon a hagymát és fokhagymát megpároljuk.  A mángoldot megmossuk, kisebb darabokra tépkedjük és az olajon ezt is megdinszteljük (kb. 3 perc).  Adjuk hozzá a tonhalat (levével együtt) és kevergessük amíg átmelegszik. 
A tésztát és a tonhalas öntetet keverjük össze, adjuk hozzá a citromlevet, reszelt citromhéjat, sót, borsot és a parmezán sajtot.

                          Jó étvágyat!

Majonézes Mediterrán tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Rédei-féle 3 színű durum tészta (radiátor)
  • 125 ml majonéz
  • 2 evőkanál citromlé
  • só, bors ízlés szerint
  • 15 dkg piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 15 dkg zöld kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 30 dkg garnélarák (vagy csirkemell csíkokra vágva)
  • 45 dkg gomba, párolva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 6 dkg magozott, szeletelt fekete olívabogyó


Egy kisebb edényben összekeverjük a majonézt, citromlevet, sót, borsot – félretesszük.
A tésztát előírás szerint megfőzzük.
Wok edényben az olívaolajon megpároljuk a paprikát, gombát, fokhagymát (kb. 5 perc) – félretesszük. A garnélarákot (vagy csirkemell csíkot) ugyanebben az edényben szintén megpároljuk. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot illetve olívabogyót.
A leszűrt tésztához keverjük a majonézt és a zöldséges öntetet. Azonnal tálaljuk.

                             

                                   Jó étvágyat!

 

 

Csirkemell Sztroganoff-módra, spenótos spagettivel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Rédei-féle spenótos durum spagetti
  • 45 dkg csirkemell filé
  • 15 dkg gomba
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 csemege uborka
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj


A csirkehúst vágjuk csíkokra, sózzuk, borsozzuk. A megmosott gombát szeletekre vágjuk, a hagymát felaprítjuk és az uborkát felkarikázzuk.
Egy tálkába összekeverjük a tejszínt, tejfölt,  és a mustárt.
A vajat és az olívaolaj felét összeolvasztjuk, majd ebben kisütjük a csirkehús csíkokat.
A maradék olívaolajat felhasználva a hagymát megpároljuk, majd rárakjuk a gombaszeleteket és puhára pároljuk. Amikor ez készen van belekeverjük a tejfölös-joghurtos-mustáros mártást, az uborkát és a csirkemell csíkokat. Egy kis só és bors hozzáadása után az egészet összefőzzük 2-3 perc alatt. A kifőzött spagettihez adjuk.

 

                                    Jó étvágyat!

3színű penne sült zöldségekkel és csirkemellel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Rédei-féle 3 színű penne
  • 1 közepes padlizsán, felkockázva
  • 2  közepes cukkini, vastag szeletekre vágva
  • 4 fokhagymagerezd
  • 2 lilahagyma, felszeletelve
  • 2 piros kaliforniai paprika, durvára aprítva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg penne
  • 35 dkg csirkemell filé
  • 1 dkg vaj
  • friss oregano
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 3-4 szál friss rozmaring
  • 12,5 dkg tejszínes krémsajt
  • 3 dkg márványsajt
  • 1 dl tej
  • 6 dkg magozott, szeletelt fekete olivabogyó


A megtisztított, megmosott zöldségeket feldaraboljuk sóval és borssal ízesítjük, elkeverjük 2 evőkanál olívaolajjal és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben kb. fél óráig sütjük.
A tésztát kifőzzük előírás szerint.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kisütjük a vaj és olívaolaj keverékében. A kész húst morzsolt oregánóval megszórjuk, majd letakarva félretesszük.
Serpenyőbe tesszük a krémsajtot, hozzámorzsoljuk a márványsajtot, majd megszórjuk a felaprított bazsalikommal és rozmaringgal, felöntjük a tejjel és mérsékelt tűzön 3-4 perc alatt kevergetve összeolvasztjuk. A kész sajtmártást a tésztához keverjük, majd beleforgatjuk a sült zöldséget és a kisütött csirkemell csíkokat. 1-2 percig összefőzzük. ízlés szerint még sózzuk és borsozzuk.


                                                 Jó étvágyat!