+36-28-495-160 redei@redeiteszta.hu

Receptek

Színes tészta csirkével és zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Rédei-féle színes ízek tészta
  • 6 dkg szárított paradicsom aprítva (lehet olajban eltett is)
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 csokor friss petrezselyem
  •  3evőkanál margarin
  • 45dkg cukkini, félbe vágva, karikázva
  • 37,5 dkg piros és sárga Kalifornia paprika, csíkokra vágva
  • 45 dkg csíkokra vágott, sós vízben főtt csirkemell

A tésztát főzzük meg előírás szerint.
Aprítsuk össze a fokhagymát, szárított paradicsomot, bazsalikomot és petrezselymet, majd keverjük össze 2 evőkanál margarinnal.
1 evőkanál margarint olvasszuk meg egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a cukkinit (kb. 2 perc) vegyük ki. Majd a paprikát is pároljuk meg (kb. 3-5 perc).
A leszűrt , de még meleg tésztához adjuk a bazsalikomos pürét  (így jól elolvad a margarin), óvatosan forgassuk bele a párolt zöldségeket és a sós vízben megfőzött csirkemellet.

 

Jó étvágyat!

Medvehagymás szélesmetélt szalonnával és gombával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Rédei-féle durum medvehagymás szélesmetélt
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg szalonna
  • 1 kis fej hagyma
  • bors
  • 4-5 ek olaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • pici cukor
  • pár csepp sima ecet

A tésztát előírás szerint kifőzzük.
A vöröshagymát felaprítjuk majd az olajon megpároljuk. Rádobjuk a felaprított szalonnát és átsütjük, majd a gombát is hozzáadjuk és megdinszteljük. Amikor ezzel kész vagyunk a lisztet hozzáadjuk és felöntjük a tejszínnel. Csomómentesre keverjük, felforraljuk. Ízesítjük, sóval, cukorral és pici ecettel ízesítjük.
A legvégén ízlés szerint aprított petrezselyemzöldet is tehetünk bele.

Jó étvágyat!

Színes tészta tonhallal és mángolddal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Rédei-féle Színes ízek tészta
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor mángold
  • 1 doboz (170 gramm) tonhal konzerv olajban
  • só, bors, esetleg chili (ízlés szerint)
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 5 dkg friss reszelt parmezán sajt

A tésztát előírás szerint megfőzzük.
Az olívaolajon a hagymát és fokhagymát megpároljuk.  A mángoldot megmossuk, kisebb darabokra tépkedjük és az olajon ezt is megdinszteljük (kb. 3 perc).  Adjuk hozzá a tonhalat (levével együtt) és kevergessük amíg átmelegszik.
A tésztát és a tonhalas öntetet keverjük össze, adjuk hozzá a citromlevet, reszelt citromhéjat, sót, borsot és a parmezán sajtot.

Jó étvágyat!

Majonézes Mediterrán tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Rédei-féle 3 színű durum tészta (radiátor)
  • 125 ml majonéz
  • 2 evőkanál citromlé
  • só, bors ízlés szerint
  • 15 dkg piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 15 dkg zöld kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 30 dkg garnélarák (vagy csirkemell csíkokra vágva)
  • 45 dkg gomba, párolva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 6 dkg magozott, szeletelt fekete olívabogyó

Egy kisebb edényben összekeverjük a majonézt, citromlevet, sót, borsot – félretesszük.
A tésztát előírás szerint megfőzzük.
Wok edényben az olívaolajon megpároljuk a paprikát, gombát, fokhagymát (kb. 5 perc) – félretesszük. A garnélarákot (vagy csirkemell csíkot) ugyanebben az edényben szintén megpároljuk. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot illetve olívabogyót.
A leszűrt tésztához keverjük a majonézt és a zöldséges öntetet. Azonnal tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Csirkemell Sztroganoff-módra, spenótos spagettivel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Rédei-féle spenótos durum spagetti
  • 45 dkg csirkemell filé
  • 15 dkg gomba
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 csemege uborka
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj

A csirkehúst vágjuk csíkokra, sózzuk, borsozzuk. A megmosott gombát szeletekre vágjuk, a hagymát felaprítjuk és az uborkát felkarikázzuk.
Egy tálkába összekeverjük a tejszínt, tejfölt,  és a mustárt.
A vajat és az olívaolaj felét összeolvasztjuk, majd ebben kisütjük a csirkehús csíkokat.
A maradék olívaolajat felhasználva a hagymát megpároljuk, majd rárakjuk a gombaszeleteket és puhára pároljuk. Amikor ez készen van belekeverjük a tejfölös-joghurtos-mustáros mártást, az uborkát és a csirkemell csíkokat. Egy kis só és bors hozzáadása után az egészet összefőzzük 2-3 perc alatt. A kifőzött spagettihez adjuk.

 

Jó étvágyat!

3színű penne sült zöldségekkel és csirkemellel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Rédei-féle 3 színű penne
  • 1 közepes padlizsán, felkockázva
  • 2  közepes cukkini, vastag szeletekre vágva
  • 4 fokhagymagerezd
  • 2 lilahagyma, felszeletelve
  • 2 piros kaliforniai paprika, durvára aprítva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg penne
  • 35 dkg csirkemell filé
  • 1 dkg vaj
  • friss oregano
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 3-4 szál friss rozmaring
  • 12,5 dkg tejszínes krémsajt
  • 3 dkg márványsajt
  • 1 dl tej
  • 6 dkg magozott, szeletelt fekete olivabogyó

A megtisztított, megmosott zöldségeket feldaraboljuk sóval és borssal ízesítjük, elkeverjük 2 evőkanál olívaolajjal és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben kb. fél óráig sütjük.
A tésztát kifőzzük előírás szerint.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kisütjük a vaj és olívaolaj keverékében. A kész húst morzsolt oregánóval megszórjuk, majd letakarva félretesszük.
Serpenyőbe tesszük a krémsajtot, hozzámorzsoljuk a márványsajtot, majd megszórjuk a felaprított bazsalikommal és rozmaringgal, felöntjük a tejjel és mérsékelt tűzön 3-4 perc alatt kevergetve összeolvasztjuk. A kész sajtmártást a tésztához keverjük, majd beleforgatjuk a sült zöldséget és a kisütött csirkemell csíkokat. 1-2 percig összefőzzük. ízlés szerint még sózzuk és borsozzuk.

Jó étvágyat!

Medvehagymás orsó sajtmártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Rédei-féle durum medvehagymás orsó tészta
  • 20 dkg félkeménysajt
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • fehér bors, só, szerecsendió

Elkészítés:
A tésztát előírás szerint kifőzzük.
A sajtot durvára reszeljük.
A vöröshagymát felaprítjuk majd a felolvasztott vajban megpároljuk. A lisztet hozzáadjuk és felöntjük egy kevés tejjel. Csomómentesre keverjük, felforraljuk. Ízesítjük, sóval, fehér borssal és szerecsendióval.
Tejjel addig hígítjuk, amíg híg mártást kapunk, összeforraljuk. Levesszük a tűzről és a reszelt sajtot beleforgatjuk.
Legvégül ízlés szerint aprított petrezselyemzöldet is tehetünk bele.

 

Jó étvágyat!

Carbonara

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500g Rédei-féle bio tönköly 3 színű szarvacska
  • 15 dkg baconszalonna
  • 15 dkg sonka
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 6 dkg margarin
  • 1 evőkanál olaj
  • parmezán sajt (reszelt)
  • szerecsendió
  • friss őrölt fehérbors

 

Elkészítés:

A húsféléket 3-4 mm-es csíkokra vágjuk, és olvasztott margarinon megpirítjuk. Ha kész, megszórjuk a liszttel, ismét lepirítjuk, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejszínt. Kevés szerecsendióval, frissen őrölt fehérborssal, sóval ízesítjük. Mindeközben sós vízben kifőzzük a biotésztát. A kész tésztát leöblítjük, jól leszűrjük és összeforgatjuk a már enyhén besűrűsödött szósszal. Tálaláskor reszelt parmezánt szórunk rá.

 

Jó étvágyat!

Rakott tészta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 25 dkg darált hús (pld. pulyka)
  • 25 dkg Rédei-féle bio tönköly spenótos nagykocka tészta
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • (1 tojás)
  • olaj
  • pirospaprika

 

Elkészítés:

A felkockázott hagymát – kevés olajon – üvegesre pároljuk, majd félrehúzzuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, s a tűzre visszatéve hozzáadjuk a húst; megsózzuk, s – időnként megkeverve – puhára pároljuk. Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük. Hozzákeverjük a húst, meg két evőkanálnyi tejfölt. A maradék tejfölt összekeverjük a sajttal (beledolgozhatunk egy egész tojást is), s a masszát a húsos tészta tetejére terítjük. Közepesen meleg sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a teteje aranysárga nem lesz. (Tálaláskor kínálhatunk hozzá még egy kis tejfölt.)

 

Jó étvágyat!

Mediterrán túrós csusza

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csomag vékonyra szeletelt bacon
  • 25 dkg túró
  • 4 dl tejföl
  • 250g Rédei-féle bio tönköly teljes kiőrlésű szélesmetélt
  • őrölt rozmaring
  • kakukkfű
  • bazsalikom

 

Elkészítés:

Vékony csíkokra vágjuk a bacon szalonnát, és egy nagyobb lábasban elkezdjük pirítani. Közben feltesszük a tésztának a vizet forrni. Amikor a bacon megpirult, levesszük a tűzről a lábast, a kifőtt biotésztát ráöntjük és összekeverjük vele. A bacon nagyon finom ízt ad a tésztának. A túrót kikeverjük a tejföllel, ízlés szerint fűszerezzük a fenti fűszerekkel. Őrölt rozmaringból lehet többet beletenni, nagyon érdekes, pikáns ízt ad neki. A baconnel összekevert tésztára tálaláskor rászedjük a fűszeres túrót.

 

Jó étvágyat!

Nápolyi spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500g Rédei-féle bio tönköly spirulina algás spagetti
  • 1 vöröshagyma, felaprítva
  • 1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
  • 2 ek. vaj, vagy margarin
  • 1 kg érett paradicsom, lehámozva és felkockázva
  • 1 ág kakukkfű
  • só, bors, nádcukor
  • 50 gr Parmezán, frissen reszelve

 

Elkészítés:

Megpároljuk a vajon, vagy margarinon a fokhagymát és a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és a kakukkfű levélkéket, majd kb. 15 percig főzzük. A szószt ízesítjük sóval, borssal és cukorral, majd az előzőleg sós vízben kifőzött biotésztára öntjük, és megszórjuk a reszelt parmezánnal.

 

Jó étvágyat!

Vargabéles

Hozzávalók:

Tésztája:

  • réteslap (bolti)

Töltelék:

  • 500g Rédei-féle bio tönköly cérnametélt kifőzve
  • 40 dkg túró
  • 1-2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag mazsola
  • tojás felvert habja
  • reszelt citromhéj

 

Elkészítés:

A bio cérnametéltet megfőzzük. A túrót a tejföllel, a tojássárgájával, 15 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal összekeverjük, a mazsolát hozzáadjuk, a főtt cérnametéltet, a tojások keményre vert habját óvatosan belekeverjük. Egy magas falú tepsit kiolajozunk, kibéleljük az egyik réteslappal. Ráöntjük a tölteléket, a megmaradt réteslappal lefedjük. A tetejét vajjal megkenjük és mérsékelt tűzön pirosra sütjük. A maradék porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Almás csirkemell saláta orsótésztával

Hozzávalók:

  • 15 dkg Rédei-féle bio tönköly orsótészta
  • 25 dkg csirkemell filé
  • Só, őrölt bors
  • Kevés fűszerpaprika
  • fél dl olaj
  • 2 db piros alma
  • 1 db nagyobb lilahagyma
  • 1 db pritamin paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 dl majonéz

 

Elkészítés:

A biotésztát sós, forrásban lévő vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, és leöblítjük. A csirkemell filét csíkokra vágjuk, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük. Alaposan átforgatjuk, majd a forró olajon pirosra sütjük. Az almákat kimagozzuk, héjastól vékonyabb csíkokra szeljük, a lilahagymát, a pritamin paprikát apró kockákra vágjuk. Az előkészített alapanyagokat keverőtálban lazán összeforgatjuk, közben rálocsoljuk a majonéz felét, és rászórjuk az aprított petrezselymet. Sóval, borssal utóízesítjük, majd hűtőben lehűtjük. Tálaláskor az almás csirkemell salátát tányérra halmozzuk, és meglocsoljuk a majonéz másik felével.

 

Jó étvágyat!