Receptek
Színes tészta csirkével és zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Rédei-féle színes ízek tészta
- 6 dkg szárított paradicsom aprítva (lehet olajban eltett is)
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 3evőkanál margarin
- 45dkg cukkini, félbe vágva, karikázva
- 37,5 dkg piros és sárga Kalifornia paprika, csíkokra vágva
- 45 dkg csíkokra vágott, sós vízben főtt csirkemell
A tésztát főzzük meg előírás szerint.
Aprítsuk össze a fokhagymát, szárított paradicsomot, bazsalikomot és petrezselymet, majd keverjük össze 2 evőkanál margarinnal.
1 evőkanál margarint olvasszuk meg egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a cukkinit (kb. 2 perc) vegyük ki. Majd a paprikát is pároljuk meg (kb. 3-5 perc).
A leszűrt , de még meleg tésztához adjuk a bazsalikomos pürét (így jól elolvad a margarin), óvatosan forgassuk bele a párolt zöldségeket és a sós vízben megfőzött csirkemellet.
Jó étvágyat!
Medvehagymás szélesmetélt szalonnával és gombával
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Rédei-féle durum medvehagymás szélesmetélt
- 30 dkg csiperkegomba
- 15 dkg szalonna
- 1 kis fej hagyma
- bors
- 4-5 ek olaj
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- pici cukor
- pár csepp sima ecet
A tésztát előírás szerint kifőzzük.
A vöröshagymát felaprítjuk majd az olajon megpároljuk. Rádobjuk a felaprított szalonnát és átsütjük, majd a gombát is hozzáadjuk és megdinszteljük. Amikor ezzel kész vagyunk a lisztet hozzáadjuk és felöntjük a tejszínnel. Csomómentesre keverjük, felforraljuk. Ízesítjük, sóval, cukorral és pici ecettel ízesítjük.
A legvégén ízlés szerint aprított petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Jó étvágyat!
Színes tészta tonhallal és mángolddal
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Rédei-féle Színes ízek tészta
- 3 evőkanál olíva olaj
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor mángold
- 1 doboz (170 gramm) tonhal konzerv olajban
- só, bors, esetleg chili (ízlés szerint)
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 csokor friss bazsalikom
- 5 dkg friss reszelt parmezán sajt
A tésztát előírás szerint megfőzzük.
Az olívaolajon a hagymát és fokhagymát megpároljuk. A mángoldot megmossuk, kisebb darabokra tépkedjük és az olajon ezt is megdinszteljük (kb. 3 perc). Adjuk hozzá a tonhalat (levével együtt) és kevergessük amíg átmelegszik.
A tésztát és a tonhalas öntetet keverjük össze, adjuk hozzá a citromlevet, reszelt citromhéjat, sót, borsot és a parmezán sajtot.
Jó étvágyat!
Majonézes Mediterrán tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Rédei-féle 3 színű durum tészta (radiátor)
- 125 ml majonéz
- 2 evőkanál citromlé
- só, bors ízlés szerint
- 15 dkg piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
- 15 dkg zöld kaliforniai paprika csíkokra vágva
- 30 dkg garnélarák (vagy csirkemell csíkokra vágva)
- 45 dkg gomba, párolva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 marék friss bazsalikom
- 6 dkg magozott, szeletelt fekete olívabogyó
Egy kisebb edényben összekeverjük a majonézt, citromlevet, sót, borsot – félretesszük.
A tésztát előírás szerint megfőzzük.
Wok edényben az olívaolajon megpároljuk a paprikát, gombát, fokhagymát (kb. 5 perc) – félretesszük. A garnélarákot (vagy csirkemell csíkot) ugyanebben az edényben szintén megpároljuk. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot illetve olívabogyót.
A leszűrt tésztához keverjük a majonézt és a zöldséges öntetet. Azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Csirkemell Sztroganoff-módra, spenótos spagettivel
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Rédei-féle spenótos durum spagetti
- 45 dkg csirkemell filé
- 15 dkg gomba
- só, frissen őrölt bors
- 1 vöröshagyma
- 1-2 csemege uborka
- 1 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 dkg vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
A csirkehúst vágjuk csíkokra, sózzuk, borsozzuk. A megmosott gombát szeletekre vágjuk, a hagymát felaprítjuk és az uborkát felkarikázzuk.
Egy tálkába összekeverjük a tejszínt, tejfölt, és a mustárt.
A vajat és az olívaolaj felét összeolvasztjuk, majd ebben kisütjük a csirkehús csíkokat.
A maradék olívaolajat felhasználva a hagymát megpároljuk, majd rárakjuk a gombaszeleteket és puhára pároljuk. Amikor ez készen van belekeverjük a tejfölös-joghurtos-mustáros mártást, az uborkát és a csirkemell csíkokat. Egy kis só és bors hozzáadása után az egészet összefőzzük 2-3 perc alatt. A kifőzött spagettihez adjuk.
Jó étvágyat!
3színű penne sült zöldségekkel és csirkemellel
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Rédei-féle 3 színű penne
- 1 közepes padlizsán, felkockázva
- 2 közepes cukkini, vastag szeletekre vágva
- 4 fokhagymagerezd
- 2 lilahagyma, felszeletelve
- 2 piros kaliforniai paprika, durvára aprítva
- 3 evőkanál olívaolaj
- 25 dkg penne
- 35 dkg csirkemell filé
- 1 dkg vaj
- friss oregano
- 1 marék friss bazsalikom
- 3-4 szál friss rozmaring
- 12,5 dkg tejszínes krémsajt
- 3 dkg márványsajt
- 1 dl tej
- 6 dkg magozott, szeletelt fekete olivabogyó
A megtisztított, megmosott zöldségeket feldaraboljuk sóval és borssal ízesítjük, elkeverjük 2 evőkanál olívaolajjal és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben kb. fél óráig sütjük.
A tésztát kifőzzük előírás szerint.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kisütjük a vaj és olívaolaj keverékében. A kész húst morzsolt oregánóval megszórjuk, majd letakarva félretesszük.
Serpenyőbe tesszük a krémsajtot, hozzámorzsoljuk a márványsajtot, majd megszórjuk a felaprított bazsalikommal és rozmaringgal, felöntjük a tejjel és mérsékelt tűzön 3-4 perc alatt kevergetve összeolvasztjuk. A kész sajtmártást a tésztához keverjük, majd beleforgatjuk a sült zöldséget és a kisütött csirkemell csíkokat. 1-2 percig összefőzzük. ízlés szerint még sózzuk és borsozzuk.
Jó étvágyat!
Medvehagymás orsó sajtmártással
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Rédei-féle durum medvehagymás orsó tészta
- 20 dkg félkeménysajt
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2,5 dl tej
- fehér bors, só, szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát előírás szerint kifőzzük.
A sajtot durvára reszeljük.
A vöröshagymát felaprítjuk majd a felolvasztott vajban megpároljuk. A lisztet hozzáadjuk és felöntjük egy kevés tejjel. Csomómentesre keverjük, felforraljuk. Ízesítjük, sóval, fehér borssal és szerecsendióval.
Tejjel addig hígítjuk, amíg híg mártást kapunk, összeforraljuk. Levesszük a tűzről és a reszelt sajtot beleforgatjuk.
Legvégül ízlés szerint aprított petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Jó étvágyat!
Carbonara
Hozzávalók 4 személyre:
- 500g Rédei-féle bio tönköly 3 színű szarvacska
- 15 dkg baconszalonna
- 15 dkg sonka
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 6 dkg margarin
- 1 evőkanál olaj
- parmezán sajt (reszelt)
- szerecsendió
- friss őrölt fehérbors
- só
Elkészítés:
A húsféléket 3-4 mm-es csíkokra vágjuk, és olvasztott margarinon megpirítjuk. Ha kész, megszórjuk a liszttel, ismét lepirítjuk, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejszínt. Kevés szerecsendióval, frissen őrölt fehérborssal, sóval ízesítjük. Mindeközben sós vízben kifőzzük a biotésztát. A kész tésztát leöblítjük, jól leszűrjük és összeforgatjuk a már enyhén besűrűsödött szósszal. Tálaláskor reszelt parmezánt szórunk rá.
Jó étvágyat!
Rakott tészta
Hozzávalók 2 személyre:
- 25 dkg darált hús (pld. pulyka)
- 25 dkg Rédei-féle bio tönköly spenótos nagykocka tészta
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- (1 tojás)
- olaj
- pirospaprika
- só
Elkészítés:
A felkockázott hagymát – kevés olajon – üvegesre pároljuk, majd félrehúzzuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, s a tűzre visszatéve hozzáadjuk a húst; megsózzuk, s – időnként megkeverve – puhára pároljuk. Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük. Hozzákeverjük a húst, meg két evőkanálnyi tejfölt. A maradék tejfölt összekeverjük a sajttal (beledolgozhatunk egy egész tojást is), s a masszát a húsos tészta tetejére terítjük. Közepesen meleg sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a teteje aranysárga nem lesz. (Tálaláskor kínálhatunk hozzá még egy kis tejfölt.)
Jó étvágyat!
Mediterrán túrós csusza
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 csomag vékonyra szeletelt bacon
- 25 dkg túró
- 4 dl tejföl
- 250g Rédei-féle bio tönköly teljes kiőrlésű szélesmetélt
- őrölt rozmaring
- kakukkfű
- bazsalikom
- só
Elkészítés:
Vékony csíkokra vágjuk a bacon szalonnát, és egy nagyobb lábasban elkezdjük pirítani. Közben feltesszük a tésztának a vizet forrni. Amikor a bacon megpirult, levesszük a tűzről a lábast, a kifőtt biotésztát ráöntjük és összekeverjük vele. A bacon nagyon finom ízt ad a tésztának. A túrót kikeverjük a tejföllel, ízlés szerint fűszerezzük a fenti fűszerekkel. Őrölt rozmaringból lehet többet beletenni, nagyon érdekes, pikáns ízt ad neki. A baconnel összekevert tésztára tálaláskor rászedjük a fűszeres túrót.
Jó étvágyat!
Nápolyi spagetti
Hozzávalók 4 személyre:
- 500g Rédei-féle bio tönköly spirulina algás spagetti
- 1 vöröshagyma, felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
- 2 ek. vaj, vagy margarin
- 1 kg érett paradicsom, lehámozva és felkockázva
- 1 ág kakukkfű
- só, bors, nádcukor
- 50 gr Parmezán, frissen reszelve
Elkészítés:
Megpároljuk a vajon, vagy margarinon a fokhagymát és a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és a kakukkfű levélkéket, majd kb. 15 percig főzzük. A szószt ízesítjük sóval, borssal és cukorral, majd az előzőleg sós vízben kifőzött biotésztára öntjük, és megszórjuk a reszelt parmezánnal.
Jó étvágyat!
Vargabéles
Hozzávalók:
Tésztája:
- réteslap (bolti)
Töltelék:
- 500g Rédei-féle bio tönköly cérnametélt kifőzve
- 40 dkg túró
- 1-2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag mazsola
- tojás felvert habja
- reszelt citromhéj
Elkészítés:
A bio cérnametéltet megfőzzük. A túrót a tejföllel, a tojássárgájával, 15 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal összekeverjük, a mazsolát hozzáadjuk, a főtt cérnametéltet, a tojások keményre vert habját óvatosan belekeverjük. Egy magas falú tepsit kiolajozunk, kibéleljük az egyik réteslappal. Ráöntjük a tölteléket, a megmaradt réteslappal lefedjük. A tetejét vajjal megkenjük és mérsékelt tűzön pirosra sütjük. A maradék porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Almás csirkemell saláta orsótésztával
Hozzávalók:
- 15 dkg Rédei-féle bio tönköly orsótészta
- 25 dkg csirkemell filé
- Só, őrölt bors
- Kevés fűszerpaprika
- fél dl olaj
- 2 db piros alma
- 1 db nagyobb lilahagyma
- 1 db pritamin paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 3 dl majonéz
Elkészítés:
A biotésztát sós, forrásban lévő vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, és leöblítjük. A csirkemell filét csíkokra vágjuk, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük. Alaposan átforgatjuk, majd a forró olajon pirosra sütjük. Az almákat kimagozzuk, héjastól vékonyabb csíkokra szeljük, a lilahagymát, a pritamin paprikát apró kockákra vágjuk. Az előkészített alapanyagokat keverőtálban lazán összeforgatjuk, közben rálocsoljuk a majonéz felét, és rászórjuk az aprított petrezselymet. Sóval, borssal utóízesítjük, majd hűtőben lehűtjük. Tálaláskor az almás csirkemell salátát tányérra halmozzuk, és meglocsoljuk a majonéz másik felével.
Jó étvágyat!